Οnline αγορές μέσω του κινητού τηλεφώνου πραγματοποιούν οι καταναλωτές στην Δ. Ευρώπη

Συνδεδεμένο άρρηκτα με το mobile δείχνει να είναι το μέλλον του διασυνοριακού εμπορίου. Ήδη, σήμερα το 40% των Ασιατών αγοράζει από το εξωτερικό μέσω του κινητού τηλεφώνου, ποσοστό που φθάνει το 24% στη Βόρεια Αμερική και το 19% στη Δυτική Ευρώπη. 

Παγκοσμίως, το 64% των διαδικτυακών αγοραστών έχει κάνει κάποια αγορά μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Η ευκολία και η προσβασιμότητα μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, ενθαρρύνουν τους πελάτες να πραγματοποιούν συναλλαγές με την δική σας επιχείρησή, αντί να γίνουν πελάτες κάποιου ανταγωνιστή σας ο οποίος έχει μόνο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα .

Οι άνθρωποι ξοδεύουν το 89% του χρόνου τους, χρησιμοποιώντας εφαρμογές για κινητά αντί για ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τον Arthur Iinuma της ISBX, “Οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα τείνουν να κερδίζουν ένα πιο εξειδικευμένο και αφοσιωμένο κοινό-στόχο, και ως εκ τούτου τα ποσοστά των πωλήσεων είναι υψηλότερα σε σύγκριση με μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.”

Αυξητικές τάσεις και ωριμότητα και στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου B2C (business to customer) στην Ελλάδα, καταγράφει η έρευνα για το ηλεκτρονικό εμπόριο B2C του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσον αφορά τους Έλληνες διαδικτυακούς αγοραστές, για πρώτη φορά, το κινητό τηλέφωνο έχει ξεπεράσει τον φορητό Η/Υ, με το 89% να το αναφέρει ως μέσο πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ ο σταθερός Η/Υ είναι στην τέταρτη θέση με μόλις 60%. Επίσης, στους κύριους λόγους χρήσης του διαδικτύου περιλαμβάνονται η ηλεκτρονική έρευνα αγοράς & σύγκριση τιμών (74%) και η ηλεκτρονική τραπεζική (57%). Κυριαρχούν στις δύο πρώτες θέσεις, με βάση τα ποσοστά των αγοραστών, οι ταξιδιωτικές και τουριστικές υπηρεσίες, ενώ τα εξαρτήματα και ο εξοπλισμός Η/Υ ανέβηκαν απο την τέταρτη στην τρίτη θέση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το λαμπρό μέλλον για το mobile ηλεκτρονικό εμπόριο περιγράφει και η 3η ετήσια έκθεση διασυνοριακού εμπορίου, που δημοσίευσαν η PayPal και η Ipsos. Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας, η οποία μελέτησε τις online εγχώριες και διασυνοριακές αγοραστικές συνήθειες ανάμεσα σε περισσότερους από 28.000 καταναλωτές σε 32 χώρες, αποκαλύπτει τις νέες προτιμήσεις των διασυνοριακών αγοραστών και επισημαίνει τις πλέον σημαντικές τάσεις στον τομέα του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έμποροι, πραγματοποιούν πωλήσεις στο εξωτερικό και επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας το κανάλι της online εξωστρέφειας. Οι κυριότερες αγορές που αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες από την Ελλάδα μέσω της PayPal, είναι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Η έρευνα απαντά στην ερώτηση τι είναι αυτό που παρακινεί τους διεθνείς διασυνοριακούς e-shoppers και τι είναι αυτό που αναζητούν. Για τους Έλληνες εμπόρους, που ενδιαφέρονται να προσελκύσουν πελάτες εκτός συνόρων, το κλειδί της επιτυχίας είναι η ευκολία του καταναλωτή, στην οποία περιλαμβάνονται τα δωρεάν μεταφορικά (46%), ο ασφαλής τρόπος πληρωμής (44%) και η πώληση αγαθών που ενδέχεται να είναι δυσεύρετα σε τοπικό επίπεδο (40%). Επίσης σημαντικό παράγοντα αποτελεί η εμπειρία του καταναλωτή κατά την αγορά του. Σημαντική διευκόλυνση αποτελεί για τον καταναλωτή η αγορά μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα δηλαδή το m-commerce.

Οι διασυνοριακοί ηλεκτρονικοί καταναλωτές απ’ όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται επίσης για την εύρεση ελκυστικών προσφορών. Το 76% των ερωτηθέντων διασυνοριακών ηλεκτρονικών καταλαλωτών κατέταξε τις καλύτερες τιμές ως ένα λόγο για την πραγματοποίηση αγορών σε ιστοσελίδες από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς. Η πρόσβαση σε είδη μη διαθέσιμα στη χώρα τους ταξινομήθηκε, επίσης ψηλά (65%), ως ένα κίνητρο για αγορές παγκοσμίως.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *